Broodje met gerookt hammetje en tartaar
INGREDIËNTEN
(voor 4 personen)
- 8 dikke sneden Formavit
- 1 jalapeño
- 2 pijpajuintjes
- eikenbladsla
- 2 gerookte varkenshammetjes
Voor de tartaarsaus:
- 150 gr. zelfgemaakte mayonaise
- 2 hardgekookte eieren
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte dragon
- 8 kleine zure augurken (op azijn)
- 12 kleine zure ajuintjes (op azijn)
- 1 el kappertjes
- peper en zout
BEREIDING
Tartaarsaus:
- Hak de augurken, de ajuin en de kappertjes in kleine stukjes.
- Pel en plet de eieren.
- Roer alle ingrediënten door de mayonaise.
- Breng op smaak met peper en zout.
Broodje:
- Verwarm het vlees zoals aangegeven op de verpakking.
- Pluk het vlees van de hammetjes en meng met de fijngehakte pijpajuin.
- Beleg de onderste snede met tartaarsaus, sla en het vlees.
- Lepel nog wat extra tartaarsaus bovenop.
- Sluit af met de tweede snede brood.
- Mag het wat pikanter? Versnipper de jalapeño en meng onder het vlees.