Sterrenbroodjes met vanille-appeltjes

Wil jij schitteren rond kerst? Met deze sterrenbroodjes verover je de harten van klein en groot. Ze zijn zo gemaakt … en die zachte appels met dat krokante brood, awel dat smaakt! Wie wil, kan variëren met kaneel (i.p.v. vanille) en ijs (i.p.v. slagroom). Of met andere vormen, zoals een hartje voor Valentijn misschien? Smakelijk!

INGREDIËNTEN
  • 4 rode appels
  • 50 g boter
  • 2 el vanille-extract
  • 4 sneden wit brood
  • 1 stervormig uitsteekvormpje
  • Bloemsuiker
  • 1 dl room
BEREIDING

Snijd de appels in kleine partjes en bak ze 3 minuten in een grote pan met 30 g boter.

Druppel het vanille-extract erover, draai de plakjes om en bak nog eens 3 minuten. Haal de appels uit de pan en laat ze rusten op een bord.

Steek 12 sterretjes uit het brood. Rooster ze goudbruin met 20 g boter – gebruik hiervoor de pan waarin je net de appels bakte.

Leg een sterrenbroodje op een bord, leg er een paar plakjes appel op, dan weer een broodsneetje, nog een laagje appels en eindig met een ster. Doe hetzelfde voor de andere sterrenbroodjes.

Klop de room tot verse slagroom en serveer die bij jouw sterrenbroodjes.

Bestrooi de afgewerkte broodjes met wat bloemsuiker en garneer met wat extra appels.

Een tip: steek een prikker door elk torentje, dat maakt het makkelijker om alles mooi op te eten.