Zet je tanden in Orzo, het nieuwe gerstebrood

Rep je naar je favoriete Warme Bakker, want hij heeft iets nieuws voor je in de rekken liggen: Orzo, ovenheerlijk gerstebrood boordevol vezels, vitamines en mineralen. Hieronder vertellen we je er alles over.

Gezonde gerstekracht

Wist je dat gerstebrood eten je gezondheid een stevige boost geeft? Gerst bulkt van de vezels, vitamines en mineralen. Die zorgen niet alleen voor een vlotte spijsvertering en een langer verzadigingsgevoel. Ze verlagen ook je cholesterol en verkleinen het risico op overgewicht, diabetes en kanker. Brood met spierballen dus!

ingredienten

Om van te smullen

Orzo is niet alleen gezond, het is ook een brood voor echte lekkerbekken. Dankzij zijn verrassend nootachtige smaak, zacht, geurig kruim, en kraakzinnig lekkere korst geniet je van elke hap.

 

Proef al het goede van gerst

  • Gerstebrood zoals Orzo moet je geproefd hebben:
  • Gerst geeft je gezondheid een stevige boost.
  • Het graan verlaagt je cholesterol en bevat amper gluten.
  • Gerst bevat veel vezels en is daardoor vlot verteerbaar.
  • Gerstebrood geeft je langer een voldaan gevoel.

 

Ontdek alle belegtips

Orzo is de basis van tal van heerlijke smaakcombinaties. Ga snel aan de slag met de belegtips hieronder en geniet volop van je sneetjes gerstebrood:

Recepten voor elke honger

Broodpizza verse tomatensaus

Brood over? Maak er knapperige broodpizza’s mee.

Gepofte tomaatjes op een broodje

Gepofte tomaatjes op een broodje

Pitapistolet met salade en looksaus

Bak het pitavlees krokant op een hoog vuur, zodat het niet uitdroogt. Snijd de sla in grove en de artisjok, tomaten en komkommer in fijnere stukjes. Meng met de hummus. Verdeel de reepjes vlees en de salade over de pistolets en werk af met de vinaigrette en looksaus. Serveer onmiddellijk.
Broodje gerookte eendenborst en bloemkool tabouleh

Broodje eendenborst tabouleh

Hak de bloemkool en broccoli fijn. Je gebruikt hiervoor best een cutter. Haal de zaadjes uit de komkommer en snij in fijne stukjes. Meng het geheel samen met de andere ingrediënten in een grote kom tot een stevige massa. Kruid af en voeg nog een snufje sumak poeder toe. Een alternatief voor sumak is zeste van limoen. Smeer de tabouleh op het stokbrood en leg er plakjes eendenborst bovenop. Werk af met enkele druppels balsamico crème en extra kruiden. Serveer met een slaatje van komkommer en tomaat.

Club sandwich met kip

Formavit, alle vitaliteit in één broodje