Brood invriezen: met deze tips smaakt het langer vers

Wil je altijd kraakvers brood in huis, maar heb je soms geen tijd voor een bezoekje aan de bakker? Dan is het een goed idee om je brood in te vriezen: jij bespaart tijd, en je boterhammen smaken even lekker. Hierop moet je letten bij het invriezen en ontdooien.

Laten afkoelen voor het vriezen

Zorg dat je brood volledig afgekoeld is voor je het in de diepvriezer gooit. Verpak het voor je gemak in verschillende porties van een paar sneetjes: zo geniet je elke dag van kraakvers brood. Gebruik diepvrieszakjes en haal er zoveel mogelijk lucht uit voor een optimaal resultaat.

Je brood ontdooien

Je ontdooit je brood het best op kamertemperatuur: zet de diepvriesverpakking open om het vocht te laten ontsnappen. Let op: zodra je brood ontdooid is, kun je het niet meer opnieuw invriezen.

Sneller ontdooien kan: vermijd de microgolfoven, maar gebruik de ontdooistand van je toaster als die er een heeft, of leg je brood een vijftal minuten in een oven van 180 graden.

Hoelang blijft ingevroren brood goed?

Doorgaans blijft ingevroren brood zo’n 2 tot 3 maanden goed. Gebruik je het vriesvakje van je koelkast, dan vermindert de bewaartijd naar maximaal 1 maand.

Tip: ook andere bakkersspecialiteiten met krokante korst kun je invriezen. Denk maar aan pistolets, stokbrood of broodjes. Of je die lekkernijen ook zo lang zult kunnen weerstaan is een andere vraag natuurlijk!

Bron: bakkerijserbruyns.be