Haal snel een lekker zonnetje in huis

Het brood van je Warme Bakker is altijd iets om naar uit te kijken en met Solestar wordt je nog eens extra verwend. Het zit boordenvol heerlijks zoals zonnebloempitten en chiazaad. Waardoor het zonder meer superfood wordt. Snel naar je Warme Bakker dus voor een heerlijke dosis zonne-energie!

Solestar is niet alleen lekker, het is ook rijk aan vezels, eiwitten, vitaminen en omega-3. Zo wordt Solestar echt superfood!

Wist je dat...

... zonnebloempitten een stof bevatten die ervoor zorgt dat er minder cholesterol vanuit de darmen door het lichaam opgenomen wordt?

... chiazaden één van de rijkste bronnen voor plantaardige omega-3 zijn?

... de gezonde en helende werking van chiazaad en zonnebloempitten al gekend waren door Maya’s, Inca’s en Azteken?

heerlijke recepten

vind een warme bakker in jouw buurt!

Solestar proeven? Vraag ernaar bij de Warme Bakker in jouw buurt.

Recepten voor elke honger

foto van Clubsandwich met struisvogel, spinazie en pizzaiolasaus

Clubsandwich met struisvogel

Verhit boter in een pan en verwarm kort de tijm en rode ui. Zet even aan de kant. Bak de struisvogelfilet en laat 1 minuut aan beide zijden dichtschroeien. Kruid af met peper en zout. Bereid de pizzaiolasaus: versnipper de kleine uien en teentjes knoflook. Verhit een pan en kleur de uien en knoflook aan. Voeg de passata, oregano en kappertjes toe en laat sudderen. Bestrijk de sneetjes brood met de pizzaiolasaus. Beleg met plakjes belegen kaas en laat 1 tot 2 minuten smelten onder de grill. Verdeel de licht verwarmde ui, de verse spinazieblaadjes, de tijm en de struisvogelfilet over drie sneetjes brood. Stapel de belegde sneetjes en werk af met de pizzaiolasaus.
Broodje quiche

Heerlijk broodje quiche

Gooi stokbrood van gisteren niet weg. In geen tijd bak je een heerlijk broodje quiche!

Glutenvrije cake

Klop de boter romig. Breek de eieren er 1 voor 1 bij, voeg de suiker toe en roer glad. Zeef de bloem samen met het bakpoeder bij de massa.
foto van geroosterd brood met knoflook, gorgonzola, parmaham en gedroogde tomaten

Scoor met dit aperitiefhapje

Grill of rooster de sneetjes brood tot goudbruin. Wrijf ze in met knofloof en besprenkel ze met olijfolie. Beleg ze met de gorgonzola en daarna de ham. Garneer nog even met reepjes gedroogde tomaten. En smullen maar!
foto van geroosterd brood voor bij wildpastei

Kraakverse toastjes met wild

Steek met behulp van een uitsteekvorm vierkantjes, rondjes, sterretjes, halve maantjes of andere vorm en uit de paté en het brood. De grootte van het uitsteekvormpje bepaal je zelf. Maar gebruik geen te grote vormpjes: je krijgt namelijk drie torentjes van paté en het gaat om een voorgerecht. Begin met een rozijnenbroodvormpje, vervolg met een haaspatévormpje, leg dan opnieuw een rozijnenbroodvormpje en eindig met een haaspatévormpje. Herhaal dit voor elke soort paté en brood. Schik de drie torentjes paté op borden en werk elk torentje af met een andere confituur. Serveer naast de torentjes een salade naar keuze met een vinaigrette naar keuze.

Verrassende broodrolletjes met kaas en asperge

Op zoek naar een origineel hapje waarvan je tafelgenoten gaan watertanden? Deze kaasrolletjes met asperge zijn precies wat je zoekt.