Bak met echte bakkersbloem

“Waar kan ik de bloem van Ceres kopen?”, vragen hobbybakkers vaak, “Want ik wil dezelfde kwaliteitsbloem als mijn bakker.” Goed nieuws: je kan onze Boerenbrood-bloem nu bestellen bij jouw Warme Bakker.

Met onze populaire Boerenbrood-mengeling maak je een lekker, lichtbruin brood. Het kruim is gelijkmatig en zacht, waardoor zowel klein als groot dit brood gezapig naar binnen spelen.

Naast tarwe-, rogge- en moutbloem bevat deze bloemsoort ook tarwezemelen en -gluten. De Boerenbrood-bloem is verkrijgbaar in zakken van 10 kilo bij jouw Warme Bakker (enkel op bestelling).

Het recept en meer details vind je hier.

Hou je niet van zelf kneden of bakken? Haal een dagvers brood bij jouw Warme Bakker, recht van het rek. Rep je naar de dichtstbijzijnde bakker.

Smakelijk (en succes)!

Recepten voor elke honger

Pitapistolet met salade en looksaus

Bak het pitavlees krokant op een hoog vuur, zodat het niet uitdroogt. Snijd de sla in grove en de artisjok, tomaten en komkommer in fijnere stukjes. Meng met de hummus. Verdeel de reepjes vlees en de salade over de pistolets en werk af met de vinaigrette en looksaus. Serveer onmiddellijk.
foto van Broodje met zalmforel en grijze garnalen

Broodje zalmmmforel!

Maak eerst de dressing: meng de koolzaadolie met de mosterd en rietsuiker. Kruid af met zwarte peper. Voeg de kappertjes en de fijngesneden dille toe en roer even. Besmeer het opengesneden brood met de dressing. Beleg met de gemengde sla en drapeer er de plakjes zalmforel overheen. Strooi er de garnalen nonchalant overheen en werk af met gesnipperde lente-ui. Besprenkel met de dressing.

Donut-ijssandwiches: zomerse guilty pleasure

Dit is dubbel genieten! Heerlijk verfrissend ijs tussen een zalig zondige donut. Zo maak je het.
Erwt-ricottaspread met asperges op Cegrano brood

Erwt-ricottaspread met asperges

Geniet van Cegrano en het aspergeseizoen!
foto van geroosterd brood voor bij wildpastei

Kraakverse toastjes met wild

Steek met behulp van een uitsteekvorm vierkantjes, rondjes, sterretjes, halve maantjes of andere vorm en uit de paté en het brood. De grootte van het uitsteekvormpje bepaal je zelf. Maar gebruik geen te grote vormpjes: je krijgt namelijk drie torentjes van paté en het gaat om een voorgerecht. Begin met een rozijnenbroodvormpje, vervolg met een haaspatévormpje, leg dan opnieuw een rozijnenbroodvormpje en eindig met een haaspatévormpje. Herhaal dit voor elke soort paté en brood. Schik de drie torentjes paté op borden en werk elk torentje af met een andere confituur. Serveer naast de torentjes een salade naar keuze met een vinaigrette naar keuze.
Tapas met Cegrano brood, schimmelkaas, coppa en nectarine

Tapas met schimmelkaas, coppa en nectarine

Verlekker je met deze smaakbommetjes op Cegrano brood!