Haal snel een lekker zonnetje in huis

Het brood van je Warme Bakker is altijd iets om naar uit te kijken en met Solestar wordt je nog eens extra verwend. Het zit boordenvol heerlijks zoals zonnebloempitten en chiazaad. Waardoor het zonder meer superfood wordt. Snel naar je Warme Bakker dus voor een heerlijke dosis zonne-energie!

Solestar is niet alleen lekker, het is ook rijk aan vezels, eiwitten, vitaminen en omega-3. Zo wordt Solestar echt superfood!

Wist je dat...

... zonnebloempitten een stof bevatten die ervoor zorgt dat er minder cholesterol vanuit de darmen door het lichaam opgenomen wordt?

... chiazaden één van de rijkste bronnen voor plantaardige omega-3 zijn?

... de gezonde en helende werking van chiazaad en zonnebloempitten al gekend waren door Maya’s, Inca’s en Azteken?

heerlijke recepten

vind een warme bakker in jouw buurt!

Solestar proeven? Vraag ernaar bij de Warme Bakker in jouw buurt.

Recepten voor elke honger

Tomatensoep en Cegrano brood met ansjovisboter

Tomatensoep met ansjovisboter

Verwarm je met deze hartige soep en Cegrano brood.

Glutenvrije krokante suikerwafels

Schraap het merg uit het vanillestokje. Stort behalve de parelsuiker alle ingrediënten in een keukenrobot en klop tot een homogeen beslag. Meng er als laatste de parelsuiker door. Verdeel het deeg in porties van 50 à 70 g. Trek de deegbolletjes ovaal en laat 1 uur rijzen op een doek. Vet een wafelijzer in met olijfolie vooraleer je begint te bakken. Bak de wafels niet te warm.
foto van geroosterd brood voor bij wildpastei

Kraakverse toastjes met wild

Steek met behulp van een uitsteekvorm vierkantjes, rondjes, sterretjes, halve maantjes of andere vorm en uit de paté en het brood. De grootte van het uitsteekvormpje bepaal je zelf. Maar gebruik geen te grote vormpjes: je krijgt namelijk drie torentjes van paté en het gaat om een voorgerecht. Begin met een rozijnenbroodvormpje, vervolg met een haaspatévormpje, leg dan opnieuw een rozijnenbroodvormpje en eindig met een haaspatévormpje. Herhaal dit voor elke soort paté en brood. Schik de drie torentjes paté op borden en werk elk torentje af met een andere confituur. Serveer naast de torentjes een salade naar keuze met een vinaigrette naar keuze.
foto van Broodje met zalmforel en grijze garnalen

Broodje zalmmmforel!

Maak eerst de dressing: meng de koolzaadolie met de mosterd en rietsuiker. Kruid af met zwarte peper. Voeg de kappertjes en de fijngesneden dille toe en roer even. Besmeer het opengesneden brood met de dressing. Beleg met de gemengde sla en drapeer er de plakjes zalmforel overheen. Strooi er de garnalen nonchalant overheen en werk af met gesnipperde lente-ui. Besprenkel met de dressing.
foto van kerstomaten, champignons, spinazie en rode ui

Gezond gevulde pistolet

Snij de Floraplus-pistolet middendoor. Haal er het broodkruim uit en snij het in stukjes. Snij de tomaatjes in twee, de champignons in vier en hak de ajuin fijn. Stoof de champignons aan in de boter samen met de rijst, het broodkruim, de kerstomaatjes en de rode ajuin. Strijk de Floraplus-pistoletshelften aan de binnenkant in met zure room en schik daarop de bladspinazie. Vul op met de farce.