Zomerse broodspiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum

Nog op zoek naar een lekker hapje voor in je picknickmand of bij de barbecue? Deze broodspiesjes zijn een verrassende variant op de ‘gewone’ spiesjes met mozzarella en tomaat. Maak er zeker genoeg, want van dit aperitiefhapje kun je blijven smullen.

Ingrediënten

Voor 8 spiesjes

  • 1 wit stokbrood
  • 8 houten satéstokjes
  • 20 kerstomaten
  • 1 bosje verse basilicum
  • 150 g mozzarella
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el pesto
Recept

Neem het stokbrood en snijd het in dunne schijfjes.

Bak de schijfjes goudbruin in een pan.

Laat de mozzarella uitlekken, en snij hem in blokjes van ongeveer 1 cm breed.

Halveer de kerstomaten.

Schuif op elke satéstokje afwisselend:

  • een broodschijfje
  • een half kerstomaatje
  • een blokje mozzarella
  • een blaadje basilicum

Leg je broodspiesjes op een schaal.

Meng de pesto met de olijfolie en besprenkel de spiesjes ermee.

Smakelijk!