Kies jij volkoren? Volkomen gelijk!

Volkorenbrood is gemaakt van de volledige tarwekorrel en barst dus van de vezels, vitaminen en mineralen. Je krijgt er bakken energie van. En het is nog lekker en voedzaam ook!

De extra voedingsvezels stimuleren je spijsvertering en darmwerking. Volkorenbrood geeft ook lang en vlug een voldaan gevoel – je hoeft er dus niet veel van te eten en grijpt minder snel naar snoep. En zo blijf je op een gezond gewicht.

Beeld met 5 voordelen van volkorenbrood

Een gezonde smaakbom

Heb je graag wat meer zaden of granen? Eet dan volkoren meergranenbrood. Want naast volkorenmeel, verrijkt jouw bakker dit brood met extra granen en zaden of noten en pitten. In alle mogelijke combinaties.

Keuze genoeg!

Ontbijten, brunchen of aperitieven? Puur, met wat boter of heerlijk beleg? Er is voor iedereen en voor elk moment wat wils.

Kies dus jouw favoriete volkorenbrood:

  • van licht tot heel donker
  • van zacht tot zurig
  • van grof tot fijngemalen
  • met of zonder extra noten en zaden

Volkoren variaties

foto van donker volkorenbrood
foto van licht volkorenbrood

Recepten voor elke honger

foto van croutons

Maak croutons van oud brood

Snijd het brood in vierkantjes van 2 op 2 cm. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en bak de stukjes brood goudbruin.

Broodje gezond met kikkererwten

Broodje gezond met kikkererwten
foto van Clubsandwich met struisvogel, spinazie en pizzaiolasaus

Clubsandwich met struisvogel

Verhit boter in een pan en verwarm kort de tijm en rode ui. Zet even aan de kant. Bak de struisvogelfilet en laat 1 minuut aan beide zijden dichtschroeien. Kruid af met peper en zout. Bereid de pizzaiolasaus: versnipper de kleine uien en teentjes knoflook. Verhit een pan en kleur de uien en knoflook aan. Voeg de passata, oregano en kappertjes toe en laat sudderen. Bestrijk de sneetjes brood met de pizzaiolasaus. Beleg met plakjes belegen kaas en laat 1 tot 2 minuten smelten onder de grill. Verdeel de licht verwarmde ui, de verse spinazieblaadjes, de tijm en de struisvogelfilet over drie sneetjes brood. Stapel de belegde sneetjes en werk af met de pizzaiolasaus.

Club Viva met Bresse Bleu en peer

Club Viva met Bresse Bleu en peer