Een broodje vol energie met zoete aardappelfrietjes & groentenpickels

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

  • 4 sneden Sportobrood
  • 2 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • tijm
  • 8 el Philadelphiakaas (extra proteïne voor extra energie)
  • srirachasaus
  • 150 gram gezouten cashewnoten
  • handvol peterselie
  • handvol koriander
  • 4 wortelen
  • 4 stengels selder
  • 8 radijsjes
  • 4 dl water
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl dragonazijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 à 3 el suiker
BEREIDING

Groentenpickels

  1. Steriliseer de weckpot.
  2. Maak de groenten schoon, snij ze in fijne reepjes en verdeel de radijzen in partjes.
  3. Breng het water, de twee soorten azijn, peper, zout, suiker en het venkelzaad aan de kook.
  4. Laat een drietal minuten koken.
  5. Verdeel de groentjes over de weckpot en overgiet ze met het warme mengsel.
  6. Sluit de pot goed af en laat de pickels 10 uur marineren. De pickels zijn trouwens meerdere maanden houdbaar.

Broodje met zoete aardappelfrietjes

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in dikke frieten en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  2. Besprenkel de frietjes met olijfolie, peper, zout en tijm.
  3. Plaats in de oven (180°) gedurende 15 minuten en controleer of alle aardappelen gegaard zijn (sommige aardappelen hebben meer of minder gaartijd nodig).
  4. Besmeer de sneden Sportobrood met de Philadelphiakaas en besprenkel met de srirachasaus.
  5. Beleg met de zoete aardappelfrietjes.
  6. Garneer met cashewnoten, peterselie en koriander.
  7. Serveer samen met de pickels.
  8. Smakelijk!