Duivelse doodskistdip

Indruk maken op je komende halloweenfeestje? Of heb je gewoon zin in een originele dip? Met deze doodskistdip zorg je voor een gruwtastische start van je avond.

Ingrediënten
  • 1 ongesneden lang brood
  • 1 groot blik artisjokharten
  • 130 g geraspte parmezaan
  • half potje Philadelphia natuur roomkaas
  • 8 eetlepels lightmayonaise
  • 1 teentje look
  • halve eetlepel hete saus

Voor de decoratie

  • 1 rode paprika
  • twee satéprikkers
  • tandenstokers
  • optioneel: schoon plastic speelgoedskelet

Dippers

  • babyworteltjes, reepjes rode en gele paprika, stukjes selder, staafjes komkommer
Bereiding

Maak het deksel van je doodskist:

  • Snij met een gekarteld mes horizontaal langs het bovenste derde van het brood.
  • Laat het deksel aan 1 lange zijde vastzitten.
  • Hef voorzichtig de 3 losse kanten van het deksel omhoog.

TIP: gril het brood voor je ermee aan de slag gaat. De krokante korst maakt je broodkist steviger en smaakt bovendien nog extra lekker.

 Zet het deksel vast:

  • Hou het deksel omhoog en steek in 1 bovenhoek een satéprikker verticaal door het brood naar beneden.
  • Zorg ervoor dat de satéprikker ook verticaal doorloopt in het onderste stuk van de kist.
  • Doe hetzelfde voor de andere bovenhoek van het deksel.
  • Steekt de prikker nog boven het brood uit? Knip hem dan gelijk met het deksel.

Hol het brood uit:

  • Hou ongeveer 1 cm afstand van de rand en snij een rechthoek uit de binnenkant van het brood.
  • Haal het broodkruim uit de rechthoek.
  • Doe hetzelfde bij het deksel.

Maak de dip:

  • Mix de artisjokharten, parmezaan, roomkaas, mayonaise, look en hete saus in een blender.
  • Warm de dip kort op in de microgolf als je dat wilt.

Versier de kist:

  • Lepel de dip in de doodskist.
  • Decoreer met het speelgoedskelet, als je dat wilt.
  • Snij de rode paprika in blokjes en besprenkel er de bovenkant van de dip mee.
  • Serveer met de dipgroentjes.

Bron: womansday.com