Broodje gezond met kikkererwten

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

·      2 sneetjes Tricol’OR Haver per persoon
·      200 gram kikkererwten in blik
·      Specerijen: chili, kerrie …
·      Zout
·      2 el olie
·      400 gram broccoli
·      225 gram zachte geitenkaas
·      Enkele blaadjes salade
·      4 el tzatziki

BEREIDING

1.    Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
2.    Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier.
3.    Leg de kikkererwten op een bakplaat zonder olie of kruiden.
       Zorg ervoor dat ze goed verspreid liggen.
       Droog gedurende 15 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
       Schud een paar keer met de bakplaat
       zodat ze rondom gelijkmatig kunnen drogen.
4.    Neem de kikkererwten uit de oven en meng met olie en specerijen.
       Plaats terug in de oven en laat gedurende 15 à 20 minuten roosteren.
5.    Bestrooi met wat zout wanneer ze nog warm zijn.
6.    Doe de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.
7.    Meng ze met de geitenkaas en kruid met peper en zout.
8.    Beleg 4 boterhammen met de broccoli-kaas mengeling.
9.    Voeg enkele kikkererwten toe,
       beleg met een blaadje sla en verdeel er de tzatziki over.

 Smakelijk!

TIP: de geroosterde kikkererwten kunnen ook dienen als borrelhapje.