Boordevol smaak, vezels en energie

De een zwicht voor de zachtzoete hazelnootsmaak en knapperige korst. De ander kiest bewust voor het energieke gevoel dat dit voedzame brood vol verteringsregulerende vezels geeft – Floraplus bevat 50 procent meer vezels dan gewoon volkorenbrood. Puur krachtvoer dus!

Deze gezonde hongerstiller combineert het beste van tarwe, haver en inuline (een onoplosbaar bestanddeel uit de cichoreiwortel dat de gezonde darmflora stimuleert): 

Al het heilzame van haver

Haver is hip, voedzaam en hypergezond – het is met reden dat paarden en bodybuilders het als krachtvoer eten. Elke hap heeft een heilzaam effect, want haver biedt heel wat gezondheidsvoordelen zoals een stabielere bloedsuikerspiegel, lagere cholesterol en mooiere huid.

Combineer je de gezondheidsvoordelen van haver met die van tarwe en inuline, dan krijg je Floraplus.

Wist je dat …

  • Floraplus een heerlijk puur en gezond brood is met een lekker zachte kruim en een krokante korst.
  • dit krachtvoer rijk is aan voedzame, verteringsregulerende vezels waardoor het niet alleen lang je honger stilt maar ook de hele dag door energie geeft.
  • de zachte hazelnootsmaak van haver perfect combineert met hartig én zoet beleg.

Heerlijke recepten

 

Haal dit pure energiebrood nu bij je Warme Bakker!

Recepten voor elke honger

Toast met roerei en gebakken shimeji

Roerei en shimeji op een toast

Borstel of veeg de shimeji eerst schoon. Bak ze vervolgens kort in een hete pan met olijfolie en kruid af. Snij de vijg in lange reepjes. Neem een dikke snee Solestar en grill of toast aan beide zijden. Besmeer met een  jn laagje chutney van rode peper. Klop het ei met een scheutje room en breng op smaak met peper en zout. Bak het roerei en leg het op de toast. Werk af met de gebakken shimeji, vijgenreepjes en bieslook. Serveer met grof gesneden ijsbergsla.

Broccolisoep met diablotins

Prik mooie vormpjes uit het brood en rooster ze. Snijd de broccoli en ajuin in stukken. Kook 10 minuten in de kippenbouillon. Giet de soep door een puntzeef. Pureer de massa in de zeef met een staafmixer tot enkel de pulp overblijft.

Broodje gegrilde kip met mango

Heerlijk voor wie wil lijnen of energie krijgen.
foto van speculaas

Sint-figuren uit kardemombrood

Verras jouw kinderen met een Sint-brood! Hemels lekker voor de kinderen én de ouders!

Glutenvrije “Biarritz”-koekjes

Klop de boter romig. Breek de eieren er 1 voor 1 bij, voeg de suiker (en eventueel ook het cacaopoeder) toe en roer glad. Zeef de bloem en voeg toe aan de massa. Lepel het beslag in een spuitzak met een rechte mond en spuit kleine toefjes op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes zo’n 10 minuten op 180°C. Draai om en werk af met een laagje gesmolten en getempereerde chocolade. Laat opstijven en versier eventueel met pistachenoten.
foto van focaccia met zongedroogde tomaten en zwarte olijven

Mediterrane focacciasalade

Lekker bij vlees of vis op de grill. Bereidingstijd: ca. 15 minuten.