Back to school: leuke lunchideetjes

De kindjes slaan hun vleugels opnieuw uit richting school. Vaak met een lunchpakket van het ouderlijk nest onder hun arm. Verdien je graag een extra pluim? Trakteer hen dan eens op een van deze lunchboxverrassingen.

Of je nu graag de beste ouder van de wereld bent (of lijkt), of gewoon wil dat je kinderen jouw versbereide lunch verorberen. Met deze lekker leuke ideetjes scoor je punten bij je koters!

Hapklare broodsushi

Dit is de broodvariant op Japanse sushi met rijst. Je kan de broodrolletjes vullen met wat je maar wil. Wij inspireren je alvast met twee variaties: een met tonijnsla, rucula en avocado en een ander met roomkaas, wortel, witloof en kalkoenham. Het principe is altijd hetzelfde: je bestrijkt een sneetje brood met beleg en garneert met de groentjes, dan rol je alles strak op en snijd je de rolletjes in drie hapklare stukjes.

 

Schattige bento-lunchbox

Bento betekent een lunch zo mooi samen puzzelen dat hij uitnodigt om volledig op te peuzelen. Het lijkt veel werk, maar valt eigenlijk best mee. Je verdeelt de lunchbox gewoon in verschillende vakjes, die je dan vult met leuke kleuren en vormpjes. Zo kan je boterhamgezichtjes snijden, tekeningen toasten, creatief beleggen of miniatuurstapeltjes maken. Lees hier hoe je de Bento-kunst onder de knie krijgt.

 

Lieve hondjes- of hartjesboterham

Geen tijd voor bento of sushi? Deze creatieve boterhammen maak je in een handomdraai:

  1. Kies een of meerdere uitsteekvormpjes, zoals een hond of een hartje
  2. Neem twee boterhammen. Steek vormpjes uit de ene helft.
  3. Besmeer de andere helft met een of meerdere soorten beleg.
  4. Leg de boterham met uitgestoken vormpjes op de besmeerde boterham. En klaar is kees!

Ga je graag all the way? Verwerk dan de tekeningen van je kind in zelfgebakken brood, zoals deze Japanse mama.

 

Bron: libelle-lekker.be