Smørrebrød met biefstuk en gepofte trostomaten

Ingrediënten
  • Sitaform-stokbrood
  • Biefstuk (dunne lende)
  • Romeinse sla
  • Trostomaten
  • Basilicum
  • Jonge groene asperges
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Rietsuiker
  • Pesto
  • Mayonaise
  • Zwarte peper
  • Zout
Bereiding

Was de trostomaten en maak de sla schoon. Leg de tomaten in een vuurvaste schotel. Meng een scheut olijfolie met balsamicoazijn en een snuifje rietsuiker en schenk bij de tomaten. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Ciseleer de sla: rol de bladeren op en snijd ze in fijne reepjes.

Bak de biefstuk kort en kruid met peper en zout. Blancheer de groene asperges in licht gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Meng 1 hoeveelheid pesto met 2 keer zoveel mayonaise. Snijd het vlees in fijne reepjes. Besmeer het stokbrood met de pestomayonaise en beleg met sla, asperges en tomaten. Leg het versneden vlees erbovenop en breng op smaak met basilicum en zwarte peper.